Навигация
  .:: Начало
  .:: Резюме
  .:: Модули
  .:: Речник
  .:: Други
   материали
  .:: Пилотни
      ферми
  .:: За нас
  .:: English


 Заглавие

  Пилотни ферми

MANSFIELD FARMS
Ферма за производство на ябълки, череши и ягоди
Собсвеник: Поул Мансфилд

      Поул сега е собственик на повече от 15 овощни ферми в района на Кентърбъри, или общо 1,200 ха и той е по всяка вероятност вече един от най-големите независими производители във Великобритания. Фермата е започнала развитието си като любителска семейна ферма с дребен търговски бизнес и с малка градина около 12 ха, закупена през 1960 г., отчасти като складова площ за палети!

      Маснфилд сега продават по-голяма част от своята продукция чрез World Wide Fruit, огромен многонационален маркетингов кооператив, изграден основно маркетингови компании за плодове във Нова Зеландия, Великобритания и Белгия. Включването на южното полукълбо позволява пазарът да функционира 12 месеца в годината. Поул е един от директорите на WWF, които са общо 5: 2 новозеландци, 2 англичани и 1 белгиец, а отскоро един от главните офиси на компанията се премести във фермата на Поул.

      Доброто пакетиране и съхранение на продукцията са едни от ключовите елементи за цялостния успех на компанията. Повече от 150 постоянни работници са заети във фермата, а по време на кампанията по беритбата, броят на заетите достига 1000 работници, в т.ч. от Великобритания и от цяла Европа. Български студенти също работят във фермата, главно чрез схемата за наемане на студенти HOPS. Те са предпочитани, заради добрата им работа и отговорно отношение. Работната сила е важен фактор при постигането на високо качество на продукцията и задълженията на всеки един за отлично представяне на компанията. В това отношение компанията демонстрира своята социална устойчивост. Дори още по-голямо разширение на залите за пакетиране и съхранение на продукцията се планира през 2004-2005 г.